Начало » Туризъм » За Родопите

Чували ли сте легендата за Орфей? Митичният певец, омагьосвал със своята музика хора, птици и зверове. Той е роден тук - в Родопите, планината съхранила
спомена за него, чиито гори и до днес се огласят от звуците на родопската гайда и вълшебните гласове на родопчани.
Родопите са като море от преливащи тъмнозелени хълмове. Дори само за миг да се полюбувате на красивата панорама и вдъхнете кристално чистия въздух, вие за винаги ще се влюбите в лиричните и магнетични Родопи.

Хилядолетия наред хората тук живеят в хармония с природата, съхранявайки в пазвите на планината диви и недокоснати кътчета красота и невероятно разнообразие от растения и животни. Избирайки почивка на село вие ще се докоснете до традициите и ежедневието на месните хора.
Тук с дни можете да се разхождате сред вековни смърчови и букови гори.За всяко сетиво Родопите са подготвили своя дар – очите ще са пълни с багри, в ушите ще звучи песен, ромон на планински ручеи и сребърен звън на чанове, устните ще отпиват от кристално чистата планинска вода, лееща се от безбройни чешми.

Душата ви ще намери покой и наслада.

Ако искате да се докоснете до духа на изминали времена, да поживеете няколко дни далеч от градската суета и суматоха, да се събуждате сутрин от звъна на хлопатари или от кукуригането на петли, приветстващи изгрева на слънцето, то идете в село Оряховец.

Добре дошли сте в къща за гости "Мересев"!

« Назад